ONLINE PROGRAMMA

De Reis voor je Leven

Van Spanning naar Spirit

start 21 februari 2021

Crisis als springplank naar je liefde, daadkracht en je eigen wijsheid

Liefde, kracht en wijsheid

 

We kennen het allemaal; iets in het leven brengt ons uit balans. Dat kan een onbenullige opmerking zijn van een relatief onbekende, iemand die voordringt in de supermarkt of een kwetsende tekst op sociale media. Maar ook ingrijpender gebeurtenissen zoals een ontslag, scheiding, of het verlies van een dierbare. Zo’n situatie roept per individu compleet verschillende reacties op. De een legt het gemakkelijk naast zich neer terwijl bij de ander net die pijnlijke knop uit het verleden getriggerd wordt, waardoor de boel kantelt. We hebben met ons allen echter één ding gemeen en dat is: oud zeer. Situaties brengen ons uit evenwicht omdat we – al dan niet bewust – worstelen met oude pijnen. Welke beurse plekken dat precies zijn, daar moet je achter zien te komen. Al meer dan vijfentwintig jaar doe ik als systemisch coach aan bewustzijnsontwikkeling en toch trap ook ik nog weleens in de valkuil. Dan laat ik me onbewust meeslepen door oude gevoeligheden en zit ik al snel weer in de gevangenis van mijn eigen geschiedenis. En de enige die mij weer uit die gevangenis kan halen ben ik zelf...


- Hylke Bonnema -

Voel jij dat het nu tijd is om je leven op te schonen?

 

En kom je daar maar niet aan toe? Je hebt het al geprobeerd, zonder resultaat?

Maak dan tijd voor jezelf om te voelen en jezelf op orde te krijgen door je verleden onder ogen te komen. Dat is de start.

 

In ons online programma ‘De Reis voor je Leven’ gaan we aan de slag met meditatie en opstellingen. Je gaat op zoek naar jezelf, je wortels en je eigen wijsheid.

Door middel van onze bijzondere íntuïtief systemische coachmethode waarin wij al meer dan 20 jaar lesgeven – ga je verborgen verhalen en familiegeschiedenissen ontdekken.

Je gaat verbanden zien en – heel belangrijk – voelen. Daarnaast krijg je een andere kijk op de loyaliteit naar je ouders en voorouders. Waardoor je echt kunt loslaten. Daardoor ontstaat er ruimte. Ruimte om voluit te leven. Om de keuzes te maken die bij jou passen. Vol liefde, kracht en wijsheid.

 

De Reis voor je Leven

Ons systemisch werk vindt zijn oorsprong in de druïdische onderstroom zoals we die vinden bij natuurvolkeren en onze eigen voorouders. Tijdens de Reis voor je Leven neemt deze een belangrijke plek in. We leren je o.a. om nog meer te luisteren naar de natuur. Ik heb al 20 jaar gewerkt met de 'voorlopers' van dit programma, daardoor is het diep getoetst en heeft deze reis in de praktijk voor velen van ons een diepe positieve impact gehad op ons leven. Dit krijgen we in onze school al jaren terug van de vele honderden medereizigers die voor jou deze reis gemaakt hebben.

Deze Reis is voor jou...

 • als je datgene wat nu nog in je onderbewustzijn is, aan wilt kijken;

 • als je jouw liefde, kracht en wijsheid weer (of nog beter) wilt leren kennen;

 • sterker nog... als je die elementen leidend wilt laten zijn in je leven en je daar vol voor wilt gaan;

 • als je van verdriet naar liefde, van boosheid naar kracht en van verwarring naar wijsheid wilt transformeren;

 • kortom... als je de kunst van het voelen en het effectief inzetten van je intuïtie wilt ontdekken.

De 5 stappen

De training leert jou praktisch in eenvoudige stappen hoe je nog beter kunt luisteren naar jezelf, naar je gevoel en naar je intuïtie. Hoe kunnen we ontdekken welke verborgen boodschap van de ziel er in het gedoe van ons leven zit?

Met deze reis kun je direct leren wat er mogelijk is als de deur naar je ziel op slot lijkt te zitten. Of dat nu geldt voor je relatie, je werk, je roeping of je inkomen. Om vandaaruit te leven, te werken en lief te hebben. Dat doen we met vijf praktische eenvoudige stappen:

De vijf stappen vormen de basis van het programma van de Reis voor je Leven.

 1. Kijk je leven aan
 2. Ervaren wat je voelt
 3. Oude verhalen herkennen
 4. Levenskracht hervinden
 5. Leiderschap tonen

Kortom in de Reis voor je Leven leer je hoe je verder kunt gaan als je het gevoel hebt voor een dichte deur te staan van binnen en van buiten in je werk en je relaties.

Het programma


De Reis voor je Leven | Online bestaat uit vijf online bijeenkomsten met ieder een eigen thema. Iedere bijeenkomst bestaat uit een afwisselend en leuk programma waarbij meditatie, groepswerk en inspiratie worden afgewisseld. In het midden is er pauze.

Na afloop is er een meditatie oefening, voor wie dat wil, om thuis te doen, zodat je er nog meer uit kunt halen. In de meditatie zal ik gebruik maken van de belangrijkste lessen die ik geleerd heeft van zijn leraren en leraressen.

Op zondagmiddag is er nog een extra sessie van 1,5 uur met Monique Ansia. Zij begeleidt mij al vele jaren in alle reizen. Er is ruimte voor inhoudelijke vragen, opstellingen en meditaties etc.

De kracht van onze programma's is dat wij altijd werken met wat er werkelijk speelt bij jou en binnen de groep. We gaan aan de slag met jouw persoonlijke thema in de groep, zodat er inzicht en ruimte ontstaat. Ik heb dus een schets gemaakt van ons programma als een soort reiskaart, maar ik kan de precieze route nog niet uitzetten omdat ik jou en de rest van de groep nog niet heb ontmoet. Tijdens onze bijeenkomsten willen wij samen met jou de koers afstemmen zodat het ook precies past bij wat er op dat moment voor jou en de groep nodig is.

 

Het programma ziet er als volgt uit...

 

 • Waar wil jij heen met deze reis? Wat wil jij bereiken van binnen en van buiten in de wereld van werk en liefde? Waar sta je nu? Wat zijn je omstandigheden? We zetten onze intentie voor deze reis en bouwen aan de basis in onszelf en kijken onze thema’s aan. Iedere volgende Intensive bouwt voort op de voorgaande en tegelijkertijd werken we aan jouw ‘hier en nu’ vraagstukken.
   

  Na deze Intensive heb je helder wat je werkelijk wilt, ben je in contact gekomen met je vraagstukken en heb je al een nieuw perspectief! Je ziet en herkent je vluchtroutes en kiest ervoor om ze niet altijd zomaar te volgen.

 • Week 2

  Deze bijeenkomst leert je te luisteren naar je lijf, want je spanningen en je emoties vertellen je het verhaal over hoe het nu met je is. Vaak luisteren we pas naar ons lijf als er iets mis gaat. We doen oefeningen in lichaamsbewustzijn. Daarnaast gaat het over onze plek op de wereld, over de verbinding met onze ziel, de plek waar we vandaan kwamen voordat we in de buik zaten bij onze moeder. Het gaat over in je lijf zitten en over basisvertrouwen in het leven, jezelf en je geliefden of het gemis ervan. Welk ego-spanning-pantser heb jij opgebouwd om jezelf te beschermen? Wat verberg jij (nog) van jezelf in je schaduw? Wat zie en accepteer jij van een ander gemakkelijk, maar vind je van jezelf maar lastig?

   

  Na deze Intensive weet je hoe je lekker in je vel kan komen te zitten en ben je belichaamd, geaard en geworteld. Je durft je emotie en spanningen aan te gaan. Je hebt je oude verhalen en overtuigingen gezien en losgelaten. Je hebt geleerd te luisteren naar je intuïtie en dit in te zetten.

 • Week 3

  Hoe is het met de liefde in jouw leven? Met je hartstocht, passie, intimiteit, seksualiteit, verbinding, communicatie en partnerschap? In deze bijeenkomst werken we aan onze blokkades in de liefde en onze relaties. Lukt het maar niet om een leuke partner te vinden? Of lukt het maar niet om gelukkig te worden in je relatie? We hebben het over vaders dochter en moeders zoon en we beginnen met het openen van de mannen- en de vrouwenlijn. We onderzoeken welke oude verhalen en overtuigingen zich aandienen als je bij je lijf en je emotie blijft. In de spanning en de pijn zit jouw krachtbron (van haat naar liefde).

   

  Als een stel bereid is, doen we een relatieopstelling. Het gaat hier uiteindelijk over echt de liefde vinden diep in jezelf. Welke grote liefdeskracht geeft jouw verleden jou om nu je leven te leiden? Welke lessen kun jij leren van jouw voorouders? Welke verborgen verhalen mogen er zichtbaar worden? We zijn onbewust loyaal aan onze ouders, grootouders en voorouders. Onder onze blokkades liggen ook hun pijn, verdriet, boosheid en andere emoties verborgen. Alsof wij een prijs betalen voor hun verborgen verhalen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we schatgraven. Om die verborgen schatten te ontdekken maken we echt tijd en aandacht vrij om ze te zoeken en op te graven. En natuurlijk om de waarde die erin zit te leren gebruiken en in te zetten in ons leven.
   

  Na deze bijeenkomst heb je je blokkade omarmd en getransformeerd in een krachtbron. Je durft de liefde meer te gaan leven. Je durft je meer open te stellen voor seksualiteit, intimiteit en verdieping in je relatie. Je hebt nieuwe perspectieven gekregen op man zijn, vrouw zijn, ouders, kinderen, relatie en seksualiteit. Je ervaart dat nooit iemand jouw liefde van jou af kan pakken. Je hebt hernieuwde moed om de liefde in je leven meer op te zoeken. Je voelt je gesteund door je voorouders wat naast innerlijke rust ook een enorme kracht geeft. Juist ook om het weer aan te gaan met je partner of potentiële partner. Je zult ook merken dat de relatie met je kinderen en ouders verbetert na deze bijeenkomst.

 • Week 4

  Deze bijeenkomst gaat over werk, geld, roeping, klanten, impact en leiderschap. Het gaat over werk in de ruimste zin van het woord, ook onbetaald werk hoort erbij. Kortom over hoe jij nog meer jouw liefde, jouw waarde kunt toevoegen. Het gaat over jouw zielsmissie, jouw verdiencapaciteit en jouw magneetkracht. Niet zozeer vanuit je hoofd of je ‘ego’ maar vanuit je echte ‘ik’. We gaan kijken naar jouw werk, praktijk, bedrijf waar je werkt en hoe dat is, of het klopt. We gebruiken organisatie- en loopbaanopstellingen hierbij. We gaan onderzoeken welk grotere verhaal er nog meer door jou heen wil komen. En ook welke tot nu net nog verborgen verhalen jou tegenhouden (denk hierbij aan onbewuste loyaliteiten aan ouders en grootouders die ervoor zorgen dat jij nu nog iets doet waar niet je hart ligt). Sterker nog je bent op het randje van burn-out of hebt dat al of hebt het al gehad. Burn-out zien wij als een spirituele ‘wake-up call’, waarbij jouw oude overlevingsstrategie niet meer werkt en je terug moet naar je kern.

   

  Deze bijeenkomst sluit je af met een krachtig beeld van je roeping, je stroom. Over wat je kunt doen om echt in de flow te zijn. Bovendien heb je oude patronen getransformeerd die jou nu nog weghouden van meer klanten, meer geld en meer impact, kortom meer werkgeluk.

 • Week 5

  We gaan hier onderzoeken hoe je kunt loslaten, hoe je kunt omgaan met de dood en dat alles altijd komt en gaat. Leren hierin mee te bewegen is een levenskunst die voor alles goed is. Daarnaast gaan we heel praktisch en concreet kijken, hoe jij jouw levenskracht kunt omzetten in actie en daadkracht. Welke eerste echte stap ga jij zetten? En hoe neem jij leiderschap over je eigen leven?
   

  Deze bijeenkomst gaat over stappen zetten in de wereld. Als jij zelf écht een eerste moedige stap zet, dan volgt de wereld jou en worden je verlangens vervuld. Iedere lange reis begint met een eerste stap… Het gaat er nu om het écht te gaan doen, concreet én praktisch.
   

  Na deze bijeenkomst heb je geleerd om beter om te gaan met verlies en tegenslag. Daarnaast heb je geleerd om moedige stappen te zetten. Je durft te gaan voor je verlangen. Je toont leiderschap in je omgeving, in de liefde, in je werk en van binnen in jezelf. Je bent je eigen zaak begonnen. Je geniet van hernieuwde liefde in je leven. Je bent in dienst van het leven. En natuurlijk is het tijd voor een spetterend afscheid en misschien wel een vervolgstap waarbij wij elkaar ‘live’ mogen ontmoeten.

Data, locatie en investering

Datum:

 • De Reis voor je Leven | Online bestaat uit 5 online bijeenkomsten.

 • We starten elke keer om 10:00 uur en eindigen om ongeveer 13:oo uur

  (pauze van 11:30-12:00 uur).

  Data bijeenkomsten:

  1. Zondag 21 februari
  2. Zondag 28 februari
  3. Zondag 7 maart
  4. Zondag 14 maart
  5. Zondag 21 maart
 • Zoomsessies met Monique Ansia, elke zondagmiddag van 15:30 - 17:00 uur.

     Investering:

     • De investering voor de Reis voor je Leven | Online bedraagt € 395,- (incl. btw). 

     Anita

      

     'Ik ben al een tijdje alleen en wil mijn oude verhalen loslaten en weer vertrouwen in mezelf vinden om me open te stellen voor de liefde.'

     Robert

      

     'Normaal ga ik spannende dingen het liefst uit de weg, maar nu neem ik de sprong en doe ik het gewoon. Ik wil weer durven leven.'

     Ellen

      

     'Zonder zware rugzak is het veel lichter lopen. Tijd om mijn rugzak te legen dus, voor mezelf te kiezen en de keuzes te maken die ik wil.'

     Na afloop van de Reis voor je Leven...

     • Durf je weer te voelen en te vertrouwen op je intuïtie.

     • Kijk je met andere ogen naar de verhalen over je verleden.

     • Heb je je blokkades, zoals bijvoorbeeld uitstelgedrag, angst en chaos weten te transformeren in hernieuwde kracht en focus.

     • Heb je je overlevingsstrategieën, je vluchtroutes en je maskers ontdekt en ben je hier uitgestapt.

     • Kun je je openen en uitreiken naar de mensen om je heen.

     • Heb je ook dieperliggende overtuigingen en emotionele blokkades uit je geschiedenis - die jou ervan weerhouden geld te verdienen met je roeping - aangekeken, omarmd en getransformeerd.

       

     In de praktijk betekent dit dat je...

     • Meer energie hebt om er weer op uit te gaan.

     • Andere keuzes maakt, keuzes die goed zijn voor jezelf, je wat vaker nee zegt tegen anderen en ja tegen jezelf.

     • Je droom nieuw leven inblaast en er weer achteraan gaat.

     • Dat je misschien een zinderende opleving in je relatie gaat ervaren of dat je gaat kiezen voor een andere weg.

     • Openstaat voor een nieuwe liefde (die zich dan vaak ook 'opeens' aandient).

     • Van je hobby je werk maakt, je baan opzegt of start als ondernemer.

      Eerdere deelnemers over de Live Reis voor je Leven

      Veelgestelde vragen

      Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of stel je vraag via dit contactformulier.

      Voorbereiding en groepssamenstelling

      Bereikbaarheid & Vervoer

      Reserveren & Annuleren

      Financieel

      De Reis voor je Leven | Online

      van Spanning naar Spirit

       

      € 395,- (incl. btw)

      • Gedurende 5 weken online bijeenkomsten met ieder een eigen thema.

      • Programma en inhoud afgestemd op de groep voor nog meer impact.

      • Extra: zondagmiddagsessie van 1,5 uur voor inhoudelijke vragen, opstellingen en meditaties met Monique Ansia. Zij begeleidt mij al vele jaren in alle reizen. 

      • Werken met concrete levensvragen op het gebied van werk, liefde en leven.

      • Opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk voor een betere borging.

      • Inclusief intervisiegroepjes en ondersteuning door onze coaches.

       Over Hylke

       Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als één van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf - de grondlegger van het Systemisch Werk - heeft Hylke zijn werk de laatste 15 jaar doorontwikkeld. Met het Intuïtief Systemisch Coachen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hylke heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 1.000 mensen opgeleid in zijn werk.