HET BOEK

Het Nieuwe Opstellen

Intuïtief Systemisch Coachen

Van blokkade naar beweging

Hoe help je cliënten vanuit een blokkade naar beweging? In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen de cliënt om te (door)voelen. De opsteller wijst de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven vertrouwen. We dragen immers alle antwoorden al in onszelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Misschien voelt de cliënt diep vanbinnen een signaal, maar durft hij het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. De opsteller hoeft het slechts ‘aan het licht te brengen’.

 

Een nieuwe dimensie aan het opstellingenvak

Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. De beginfase van het opstellingenwerk was nog doorspekt met oordelen, sturing en willen ‘repareren’. De kracht van het nieuwe opstellen zit in het vertrouwen op gevoel en intuïtie.

 

Helder boek voor opstellers en coaches

Het opstellingenwerk is een reis terug naar jezelf, in je lijf, in je levenskracht op aarde. Het is een reis naar (weer) geaard zijn, met je voeten op de grond. Dit heldere boek is daarbij een reisgids, en neemt je eerst mee op reis in jezelf, voordat je reisleider wordt van anderen. Opstellers en coaches die systemisch werk in hun sessies willen inzetten, vinden in Het nieuwe opstellen een schat aan inspiratie.

 

Online videocursus

Bij dit boek hoort ook een online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen'. Hierin vertelt Hylke Bonnema over de verschillen tussen het klassieke familieopstellen en het nieuwe opstellen, gaat hij dieper in op de verschillende systemische coachingstechnieken en laat hij je ook zien hoe hij zelf de 'blaadjestechniek' toepast in zijn werk met cliënten.

 

In jouw exemplaar van het boek Het nieuwe opstellen vind je de link naar deze videocursus.

Laat je theoretisch en ook praktisch inspireren om te leren over opstellingen en systemisch werk.

Wat lezers vertellen...

Ursula


"Het is lekker toegankelijk en ook praktisch, met de aangereikte handvatten kan ik in mijn coaching direct aan de slag."

Jan


"Ik heb het in één ruk uitgelezen. Zo fijn om in je sessies een soort landkaart voor de gevoelswereld van je cliënt  te hebben."

Ingrid


"Juist nu is het belangrijk dat we goed kunnen voelen, zodat we meer gaan leven vanuit intuïtie. Dit boek helpt daarbij."

Over Hylke

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als één van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf - de grondlegger van het Systemisch Werk - heeft Hylke zijn werk de laatste 15 jaar doorontwikkeld. Met het Intuïtief Systemisch Coachen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hylke heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 1.000 mensen opgeleid in zijn werk.